Verkeershinder knooppunt Waterberg A12

Rijkswaterstaat voert tijdens twee weekenden in de periode van vrijdagavond 17 april tot en met maandagochtend 27 april 2020 groot onderhoud uit aan het viaduct in de A12 richting Utrecht ter hoogte van knooppunt Waterberg. De A12 richting Utrecht is dan afgesloten. Op de A12 richting Duitsland wordt één rijstrook afgesloten ter hoogte van de werkzaamheden en daar geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd richting Utrecht.

Weekendwerkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is de A12 ter hoogte van knooppunt Waterberg richting Utrecht afgesloten

van vrijdag 17 april 20.00 tot maandag 20 april 2020 05.00 uur;
van vrijdag 24 april 20.00 tot maandag 27 april 2020 05.00 uur.

In de richting Duitsland is één rijstrook buiten gebruik ter hoogte van de werkzaamheden.

De omleiding richting Utrecht en de lokale adviesroute naar Arnhem en de regionale omleidingsroute richting Eindhoven (A15) worden aangegeven met (gele) borden en tekstkarren langs de weg.

Omleidingsroute

Over de werkzaamheden

Het onderhoud aan en op het viaduct Stadsbosch I bestaat uit twee nieuwe voegovergangen, een nieuwe asfaltlaag en betonreparaties.

De onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer gaan de werkzaamheden mogelijk niet door en worden ze opnieuw ingepland.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van uw bedrijf of organisatie staat gedurende twee weekendafsluitingen mogelijk onder druk. Uw bezoekers, klanten, medewerkers en/of leveranciers zullen er wellicht langer over doen om bij u te komen. Ervaring leert dat als weggebruikers dit van tevoren weten en er rekening mee (kunnen) houden, de hinder zo beperkt mogelijk blijft.

Toch met de auto onderweg?

  • Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.
  • Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
  • Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel, volg het twitteraccount van @RWSverkeersinfo of bel 0800 – 8002.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

De Corona-maatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden (vooralsnog) door.

Voor meer informatie over deze en andere onderhoudswerkzaamheden van Rijkswaterstaat Oost-Nederland kunt u de website raadplegen.