Interim parkmanager

Ellen van den Bos (eigenaar trainings- en coachingsbureau Straall) is interim parkmanager voor de bedrijventerreinen in Ede. Wat houdt deze functie in? En wat hebben bedrijven eraan? Een interview.

 

Wat doet een parkmanager?

“Als parkmanager help ik zorgen voor de leefbaarheid en veiligheid van de bedrijventerreinen. Bedrijven kunnen bij mij terecht als het gaat over deze onderwerpen, bijvoorbeeld over inbraken, camerabeveiliging en infrastructuur. Ik help om oplossingen te vinden . Hiervoor verbind ik ook ondernemers met andere partijen en met elkaar. Op BT A12 ben ik bijvoorbeeld  voorzitter van de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen, met politie, brandweer, toezicht, gemeente en Securitas.” 

Je bent interim parkmanager. Vanwaar de term ‘interim’?

“De functie van parkmanager wordt gefinancierd door het Edes Bedrijven Contact (EBC). Op dit moment is er budget om deze functie in te vullen voor 4 uur per week. We hebben meer ambities dan passen in deze uren. Daarom hebben we gesprekken met de gemeente over de invulling van de functie en de financiering. Mijn inzet is een overbrugging naar een definitieve invulling van de functie van parkmanager.”

Hoe kunnen bedrijven zelf bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid op de bedrijventerreinen?

“Niks is belangrijker dan dat je weet wie je buren zijn. Dat geldt voor thuis, maar zeker ook op je werk. Betrokkenheid bij je bedrijventerrein is belangrijk. Je kunt elkaar helpen, gebruik maken van elkaars diensten, elkaar gedag zeggen. Het maakt een bedrijventerrein een stuk leefbaarder. Een evenement als ‘netwerken met je buren’ van de gemeente helpt hier ook bij.”

Hoe kunnen ondernemers jou bereiken?

“Ik ben het beste bereikbaar via e-mail:


Meer info:  www.ebcede.nl